De Opkomst Van Thuis Fitness!

De Opkomst Van Thuis Fitness!

Gedurende de coronaperiode is er één ding op het gebied van fitness duidelijk geworden; thuis trainen is de toekomst! Het is dan ook een periode gebleken waarin veel mensen meer te weten zijn gekomen over trainen in je thuisomgeving. Wat je daarbij bijvoorbeeld nodig hebt. En wat de specifieke voordelen van deze werkwijze zijn. Om daar wat dieper in te duiken, staan we er bij deze even bij stil.

De voordelen van thuis trainen

De voordelen van thuis trainen zijn zeer divers. Het is dan vaak ook slechts een kwestie van ze minimaal één keer horen of lezen en vervolgens uitproberen. Op het moment dat dit het geval is, raak je al snel overtuigd. Je ziet dan in dat er flink wat te bereiken is door puur thuis te trainen. Je maakt namelijk gebruik van de volgende voordelen:

  • Beschikbaar materiaal: Het is tegenwoordig heel makkelijk om thuis het juiste materiaal tot je beschikking te hebben. Je hebt namelijk helemaal geen supergrote, gecompliceerde apparaten nodig voor een goede work-out. Met een set verstelbare dumbbells, een work-out matje en een barbell kom je al een heel eind. Zelfs met alleen je lichaamsgewicht zijn er talloze oefeningen te verzinnen.

  • Geen rekening houden met andere mensen: Tegelijkertijd hoef je thuis geen rekening te houden met andere mensen. Is het geen fijne gedachte om te weten dat je helemaal jezelf kunt zijn? Het maakt niet uit of je er misschien een tikkeltje onverzorgd uitziet. Of dat je misschien fors begint te zweten tijdens het sporten. Er is niemand die je bezig ziet. Je hebt alle tijd en ruimte om precies te doen wat je zelf wilt doen.

  • Altijd mogelijk: Verder is het altijd mogelijk om te sporten. Iets wat je in de coronaperiode zeker niet kon zeggen van buitensporten, binnensporten en sportscholen. Bijna alles was gesloten. Op het moment dat je de juiste materialen voor thuistraining in huis had, had je hier nauwelijks last van. Thuis heb je alles tot je beschikking om een goede work-out af te werken. Ongeacht de omstandigheden die van toepassing zijn in de samenleving.

  • Snel: Daarnaast merken we heel vaak dat mensen eigenlijk net wat tijd tekort komen voor een bezoekje aan de sportschool. Bijvoorbeeld in een scenario waarbij je eigenlijk ’s ochtends voor werk nog even wilt sporten. Of juist aan het begin van de avond. Het is dan een perfecte uitkomst om thuis voor een sessie van 20-30 minuten te gaan. In plaats van dat je minimaal een uur kwijt bent aan een bezoekje aan de sportschool.

  • Geen reistijd en -kosten: Tot slot bespaar je jezelf een hoop reistijd en -kosten. In plaats van dat je met de auto of het openbaar vervoer naar de sportschool moet (bijv. bij regen of vanwege de afstand) is thuis trainen gratis. Zo bespaar je je vaak al een minuut of 20 en mag je daar ook de kosten nog bovenop tellen. Voor veel mensen toch een significant verschil. Zeker wanneer je normaal gesproken meerdere keren per week naar de sportschool gaat.

Thuis trainen is momenteel helemaal hot. Corona bleek het juiste duwtje in de rug om dit wereldwijd voor iedereen duidelijk te maken. Daarmee neem je een belangrijke belemmering tot sporten heel eenvoudig weg. Thuis even wat dumbbells oppakken, is toch een heel stuk makkelijker dan de moeite nemen om helemaal naar de sportschool te gaan.

Thuisfitness met verstelbare dumbbells

De best mogelijke aankoop om dan mee te beginnen, is uiteraard een set verstelbare dumbbells. Gezien het feit dat ze verstelbaar zijn, kun je er verscheidene oefeningen op het juiste gewicht mee doen. Van squats en dumbbell presses tot aan de bicep curl en de dumbbell fly (zie vorige blog voor een uitgebreidere toelichting op verschillende oefeningen). Welke oefeningen doe jij graag om in de sportschool te trainen? Ontdek nu zelf hoe haalbaar het is om deze ook thuis uit te voeren. Plaats nu je bestelling voor de verstelbare dumbbells en ga al op korte termijn aan de slag!